dinsdag, 19 oktober 2021
U bent hier: Home > Projecten > Bedrijfsgebouwen
Bedrijfsgebouwen
Besloten prijsvraag Jura te Zoetermeer PDF Afdrukken E-mail

Door collega Bas Gremmen, die toen nog deel uitmaakte van XS-Rijnmond, werd ik gevraagd om samen met hem mee te doen aan een besloten prijsvraag voor een kantoor met servicecentrum en distributiepunt voor de  Zwitserse Jura koffiemachines. Helaas wonnen we de prijsvraag niet, maar het was een genoegen om samen over de opdracht te knobbelen.

Lees meer...
 
Kantoorgebouw Lorentzstraat Zwijndrecht PDF Afdrukken E-mail

Voor I.P.D. b.v. is een bouwplan ontwikkeld op de plek van een aangekochte loods. Aanvankelijk voor een kantoorgebouw van vijf bouwlagen van ieder 500 m² BVO, voor verhuur per vleugel (voor/achter, links/rechts), bruto 125 m² BVO per unit. Tot genoegen van de ontwikkelaar wilde één huurder het hele plan van 2500 m² BVO hebben: Elsevier Opleidingen. Daarop is het plan verder ontwikkeld voor deze huurder, maar in potentie kan het pand nog altijd worden onderverdeeld. Ook hier werd een volledige architectenopdracht uitgevoerd conform de SR1997.

Lees meer...
 
Rehabilitatie kantoorgebouw Develpoort te Zwijndrecht PDF Afdrukken E-mail

Het oude terrein van Asbiton, een asfaltverwerker, werd gekocht door Havik Invest b.v. en volledig gerehabiliteerd. De omvangrijke bodemverontreiniging werd gesaneerd, de bedrijfshal voorzien van een nieuwe, onderheide vloer en het kantoorgebouw werd volledig gestript en weer opnieuw geschikt gemaakt, dit maal voor de verhuur van individuele kantoorunits aan kleine dienstverleners. De bedrijfshal werd de Gamma van Zwijndrecht. In verschillende fasen zijn steeds nieuwe elementen aan het oorspronkelijke gebouw toegevoegd: in eerste instantie een bedrijfsrestaurant met keukenvoorziening. Later, onder de volgende eigenaar, een tweede verdieping met lift. Toen is het restaurantgedeelte ook verzelfstandigd.

Lees meer...
 
Uitbreiding Mandenmakersstraat te Dordrecht PDF Afdrukken E-mail

Voor Visser Beheer b.v., met werkmaatschappijen in de logistiek, is op een belendende kavel een uitbreiding ontworpen voor het reeds bestaande expeditiepand, dat overgenomen was van supermarktbedrijf Gebr. de Jong. Het kantoorgebouw werd afgesplitst en verkocht, de bestaande distributiehal van 7000 m² werd uitgebreid met een extra distributiehal van 5000 m², met aan de voorzijde een "werfkantoor" van 600 m², met eigen entree. Ter plaatse van de "voeg" tussen de twee gebouwen is het vluchttrappenhuis gesitueerd. Het gehele gebouw is vervolgens voorzien van een sprinklerinstallatie.

Tijdens het voorbereidingsproces is het gebouw (met huurder en nieuwe huurder) verkocht aan een andere partij. Niettemin hebben wij ook de directievoering en de begeleiding van de uitvoering voor onze rekening genomen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design