dinsdag, 19 oktober 2021
U bent hier: Home > Bureau
Proces PDF Afdrukken E-mail

Het (ver)bouwen van een woning, kantoor of bedrijfsgebouw, school of praktijkruimte is voor degene die daar voor de eerste keer mee te maken krijgt vaak een onoverzichtelijke puzzel. En er staan veel ongevraagde "adviseurs" langs de kant, die allemaal hun eigen belangen nastreven.

Lees meer...
 
Voorbereiding PDF Afdrukken E-mail

De voorbereidingsfase gaat voornamelijk over het helder krijgen wat de opdrachtgever precies wil. Dan wordt in overleg het zogenaamde "Programma van Eisen" (PvE) gemaakt.
Daarin staat wat de opdrachtgever wil realiseren, zowel kwalitatief als kwantitatief.

Lees meer...
 
Voorontwerp PDF Afdrukken E-mail

In fase Voorontwerp, in het spraakgebruik vaak Voorlopig Ontwerp genoemd komt de eerste planvorming op gang. Aftastend schetsen en overleg met de opdrachtgever, bijstellen en opnieuw beoordelen...

Bij de Gemeente ga ik informeren naar de stedenbouwkundige randvoorwaarden (bestemmingsplannen) en de benodigde vergunningen.

Lees meer...
 
Definitief Ontwerp PDF Afdrukken E-mail

Het Definitief Ontwerp is de fase, waarin alle ontwerpdisciplines moeten worden geïntegreerd:

Het bouwkundig ontwerp moet worden afgestemd met het constructief ontwerp en het installatie ontwerp. De EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC), een maat voor de energieconsumptie van het toekomstige gebouw, wordt berekend

Lees meer...
 
Technische Specificatie / Bestek PDF Afdrukken E-mail

Met fase van de Technische Specificatie / Bestek wordt het bouwplan in al zijn facetten zo uitgewerkt en gespecificeerd, dat op basis daarvan definitieve prijsvorming voor de uitvoering kan plaatsvinden. Ook worden de tekeningen en rapportages voorbereid voor het aanvragen van de bouwvergunning.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design