donderdag, 09 december 2021

log-in cliëntenU bent hier: Home
Welkom op de website van Architektenburo Nico de Gooijer

Architektenburo Nico de Gooijer BNA werd door mij bewust als een klein bureau opgericht in 1986. Inmiddels heb ik ruime ervaring in ontwerpopgaven en bouwbegeleiding in zowel de particuliere als de professionele sfeer. Na het opheffen van de BV ben ik als éénmans-bureau doorgegaan.

Door bewust bezig te zijn met de professionalisering van "het vak" kan ik als éénmans-bureau u als opdrachtgever bijstaan in de keuzes die u tegenkomt in het (ver)bouwproces. Dat gaat verder dan: "Wat kost een tekening?" Tekenen is slechts een onderdeel van de uitgebreide adviesmogelijkheden. Daarbij is het mijn opvatting, dat een adviseur, binnen de grenzen van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, dienstbaar moet zijn aan de wens van zijn opdrachtgever. Alle werkzaamheden benodigd om tot een bouwproces te komen worden ofwel door mij zelf danwel samen met vertrouwde relaties uitgevoerd, waarbij ik persoonlijk altijd de verantwoordelijkheid draag en aanspreekpunt voor u blijf.

Alle architectenwerkzaamheden zitten in het pakket wat ik u kan aanbieden. Om een frisse blik op de prijsvorming te houden, schakel ik bij voorkeur een onafhankelijke bouwkostendeskundige in om het budget te bewaken of incidenteel te toetsen.

Ik was tot 2017 lid van de BNA, de Bond van Nederlandse Architecten.
De BNA is georganiseerd in kringen. In de Kring Rijnmond hebben een aantal kleine architectenbureaus zich met advies van Syntens georganiseerd tot een "kenniscluster": XS-Rijnmond. Tot 2017 ben ik daarvan de voorzitter geweest.

Gezamenlijk met TNO hebben de aangesloten bureaus kwaliteitscriteria ontwikkeld. Tot en met 2011 is mijn bureau door TNO geauditeerd. Omdat er in de jaarlijkse audit naar onze mening te weinig uitdaging zat om voortdurend te blijven verbeteren, hebben we als XS-bureaus besloten om elkaar als aangesloten bureaus onderling aan een intervisie te onderwerpen. Door de nauwe verbondenheid en het gezamenlijke streven naar verbetering kunnen de bureaus elkaar onderling scherp houden op de kwaliteit. 
Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design