zondag, 29 maart 2020
U bent hier: Home > Projecten
Sta-caravan op Ameland

Volgens eigen idee werd een "chalet" ontworpen van 4 x 11 meter. De indeling is op maat gemaakt voor onszelf. De isolatie is bovengemiddeld uitgevoerd en het schuine dak is volgens de warmdak-constructie, in tegenstelling tot het gebruik in caravanbouwersland... Ook in de winter is ons plekje nu behaaglijk warm te stoken met een klein gaskacheltje, dat zowel straling als convectie verzorgt. De buitenbetimmering is ontworpen met "gekookt" hout, volgens het zgn. Plato-procedť, waarbij geen chemicaliŽn meer nodig zijn om de duurzaamheid van het hout te verhogen. Dit is een prachtig plekje†om te ontstressen.

 
Havikweg 13 Zwijndrecht

De opdrachtgever kocht een volkomen uitgewoonde woning. Hij wilde een extra slaap/werkkamer. De in een stervorm opgestelde prefab-betonnen dozen rondom een "binnenplaats" met een piramidekap inspireerden mij tot een vervanging van de garage door een nieuwe, verdiept aangelegde garage met een slaap/werkkamer in piramidekap op de verdieping. Verder zijn als 'tussenlid" tussen de nieuwbouw en de bestaande bouw een glasoverkapt trappenhuisje opgenomen, met de entree, de technische ruimte en beneden een wijnkelder. De volledige huisinstallaties zijn op de schop genomen en vervangen door state-of-the-art. Op deze wijze is een vochtig huis omgevormd tot een behaaglijke woning. Onlangs zijn de daken nog nageÔsoleerd.

Lees meer...
 
Baljuwweg 19 Zwijndrecht

Een te klein geworden (ondiepe) woning kreeg toekomstwaarde door de achtergevel uit te bouwen, de verdieping te voorzien van een dakkapel en de keuken aan de zijgevel 60 cm uit te bouwen.

Lees meer...
 
Rotterdamseweg 204 te Zwijndrecht

Na een eerste verbouwing bij het betrekken van de woning werd nu ingrijpender verbouwd in de eigen woning. De woning werd aan de voorzijde uitgebreid op begane grond en verdieping (het NO-balkon werd bij de hoofdslaapkamer getrokken). Aan de zijgevel werd een 'klompenhok" met bijkeuken aangebouwd en aan de achterzijde over de volle breedte een serre van donkerrood gemoffeld aluminium. In de tuin werd de bestaande garage met het aangebouwde schuurtje omgewerkt tot een kantoorruimte voor het architectenbureau. Daarnaast kwam een lichte houten fietsenberging.

 
Besloten prijsvraag Jura te Zoetermeer

Door collega Bas Gremmen, die toen nog deel uitmaakte van XS-Rijnmond, werd ik gevraagd om samen met hem mee te doen aan een besloten prijsvraag voor een kantoor met servicecentrum en distributiepunt voor de† Zwitserse Jura koffiemachines. Helaas wonnen we de prijsvraag niet, maar het was een genoegen om samen over de opdracht te knobbelen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 4
Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design